Ομιλητές: Γιαννακούρη Ι., Οικονόμου Β.
Ίδρυμα Ευγενίδη, 9 Απριλίου!
Κλείσε θέση τώρα

Η Γιάννα Γιαννακούρη γεννήθηκε το 1967 στην Αθήνα και είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 1990 εργάζεται ως εκπαιδευτικός στα Εκπαιδευτήρια Δούκα ενώ τα τελευταία 3 διατηρεί παράλληλα και τη θέση της Αναπληρώτριας Υπεύθυνης του Δημοτικού.

Από το 2009 που τα Εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ εισήγαγαν τη χρήση του Μαθητικού Υπολογιστή (1:1) στην εκπαιδευτική διαδικασία, συμμετέχει ενεργά τόσο στη σχεδίαση όσο και στην εφαρμογή σχεδίων μαθημάτων και καινοτόμων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Επίσης, έχει συνεργαστεί στη συγγραφή βιβλίων Μαθηματικών για την Ε’ και Στ’ Δημοτικού.

Ο Βασίλης Οικονόμου από το 1994 είναι υπεύθυνος Συστημάτων Πληροφορικής στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Από το 2004 είναι και υπεύθυνος της Ομάδας Μαθητικού Υπολογιστή, με στόχο την ένταξη και αξιοποίηση του ατομικού Μαθητικού Υπολογιστή στην εκπαιδευτική διαδικασία. Το 2013 κερδίζει τη διάκριση Expert Educator και εκπροσωπεί τη χώρα μας (2014) στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πρωτοπόρων Δασκάλων που διοργανώνει η Microsoft στη Βαρκελώνη. To 2014 κερδίζει με την ομάδα μαθητών του τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό προγραμματισμού: Kodu Kup (e-skils, European School Net, Microsoft). Το 2015 επιλέγεται εκ νέου ως Expert Educator (MIEExpert15) και ορίζεται ως ο ένας από τους δεκατρείς Microsoft Fellows στον κόσμο και κριτής των έργων των ομάδων.

Έχει συμμετάσχει ως ερευνητής και αναλυτής- προγραμματιστής στην σχεδίαση και υλοποίηση πάνω από 20 ερευνητικών έργων σχετικά με τις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση αλλά και στην Ειδική Αγωγή. Έχει συμμετάσχει επίσης στην ανάπτυξη ερευνητικού και αναπτυξιακού λογισμικού στις περιοχές αυτές, με πάνω από 70 τίτλους λογισμικού, καταρτίζοντας παράλληλα εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στην αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδακτική πρακτική. https://economu.wordpress.com

Posted in News.